Zapečená cibule. Cibule se jistě nachází uskladněná v nejednom sklepě. Recept se bude hodit také, až budete chtít překvapit své přátele, a když budete cibuli podávat s vychlazeným pivem – jistě sklidíte úspěch.
Ingredience
- 2 lžíce sádlo
- 4 vejce
- podle chuti sůl
- 100 ml mléko
- 3 stroužky česnek
- 5 velká cibule
- 100 g uzený bůček bez kosti
- podle chuti mletý pepř
- 150 g sýr na strouhání
Postup přípravy
Jednu nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme v zapékací misce na rozehřátém sádle, přidáme na proužky nakrájený uzený bůček a osmahneme ho.
Maso posypeme plátky česneku a lehce orestujeme. Směs pokryjeme na kolečka nakrájenou cibulí, osolíme a opepříme. Zapékací misku vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a zapékáme, až cibule začíná zlátnout.
Vejce rozšleháme v mléce, vmícháme nastrouhaný sýr (část sýra necháme stranou) a vlejeme do zapékací misky. Počkáme až se vejce srazí a můžeme servírovat. Na talíři posypeme zbytkem sýra.
Komentáře
Doporučené recepty: