Dobrých zavářek do polévky je celá řada.
Ingredience
1 kuřecí skelet
sůl podle potřeby
1 bobkový list
trocha nového koření
trocha celého pepře
50 g máslo
2 cibule
80 g droždí
1 vejce
špetka mletého pepře
strouhanka
350 g polévková zelenina
1 malá cuketa
200 g brokolice
Postup přípravy
Kuřecí kostru opláchneme, vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou, přidáme sůl, bobkový list, nové koření, celý pepř a 1 celou cibuli. Přivedeme k varu a pomalu vaříme asi 20 minut.
Mezitím si připravíme noky. V pánvi rozpustíme část másla, zpěníme nadrobno nakrájenou druhou cibuli, přidáme rozdrobené droždí a za stálého míchání ho necháme rozpustit. Na mírném plameni necháme přebytečnou tekutinu odpařit, potom pánev sejmeme z ohně a obsah necháme zchladnout. Vmícháme vejce, podle chuti sůl a špetku pepře a zahustíme strouhankou tak, aby se z hmoty daly pomocí lžičky vykrajovat noky. Noky zatím narovnáme na talíř a odložíme do lednice.
Ve velkém kastrolu rozehřejeme zbylé máslo, přidáme polévkovou zeleninu a orestujeme. Podlijeme přecezeným vývarem a přivedeme k varu. K téměř měkké zelenině přidáme opláchnutou a na silnější plátky nakrájenou cuketu a růžičky brokolice. Polévku přivedeme k varu, potom zmírníme plamen a do mírně se vařící polévky vložíme připravené noky. Vaříme pět minut pod pokličkou.
Komentáře
Doporučené recepty: