Vylepšená rybí polévka Zkus to, uvidíš, že je škoda vařit ji jen o Vánocích.
Ingredience:
1-2 hlavy, jikry a mlíčí z kapra
sůl podle potřeby
150 g zelenina (mrkev, petržel a pórek)
1 cibule
5 kuliček pepř
trocha celerové natě
2 lžíce smetana
1 žloutek
1 lžíce petrželka
Knedlíčky:
maso z kapra
1 vejce
1 bílek
trocha soli a pepře
špetka muškátového květu
2 lžíce hladká mouka
Jíška:
30 g sádlo
30 g hladká mouka
Doba přípravy
70 minut
Postup přípravy
Hlavy z kapra opláchneme, vložíme do hrnce s vodou, osolíme, přidáme zeleninu, cibuli, pepř, celerovou nať a pozvolna vaříme asi 40 minut.
Zatím připravíme knedlíčky: Maso umeleme nebo rozmačkáme vidličkou, přidáme ostatní suroviny a utvoříme vláčné těsto, ze kterého pomocí lžičky tvoříme knedlíčky.
Vývar scedíme a zavaříme do něj knedlíčky. Hladkou mouku osmažíme spolu se sádlem na pánvi a tuto jíšku přidáme do polévky. Přisypeme pokrájenou zeleninu, přilijeme smetanu s rozšlehaným žloutkem a krátce povaříme. Nakonec přidáme petrželku.
Komentáře
Doporučené recepty: