Vepřové nudličky na víně. Pro tento recept jsem se inspirovala jak v čínské, tak i ve francouzské kuchyni. Kombinace masa, červeného vína a sójové omáčky je vynikající. Přišla jí na chuť celá moje rodina i nejrůznější návštěvy.
Ingredience
- 1 cibule
- 4 stroužky česnek
- 100 g máslo
- 1/2 lžičky cukr krupice
- 1 lžička omáčka sojová
- 400 g maso vepřové
- 2 dl víno červené
Postup přípravy
-
Maso nakrájíme na tenké proužky. Cibuli nasekáme najemno. Česnek nakrájíme na- tenko a společně s cibulí osmažíme na oleji. Přidáme maso a dozlatova jej opečeme. Dle chuti osolíme, opepříme a zalijeme červeným vínem. Maso dusíme asi 5 minut.
-
Na závěr omáčku zjemníme máslem, cukrem a lžičkou sójové omáčky. Vaříme ještě pár minut. Podáváme s bramborami a červeným vínem.
Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.
Komentáře
Doporučené recepty: