Vepřové kapsy se zelím – rychlé a chutné
Ingredience:
- 4 větší vepřové plátky z kýty nebo krkovice
- špetka soli a pepře
- 1 klobása
- 150 g anglická slanina
- 4 lžíce kysané zelí
- 2 lžíce sádlo
- 1 cibule
- 250 ml vývar
- 2 lžíce strouhaná chlebová kůrka
Postup přípravy
krok1
Vepřové plátky naklepeme, osolíme a opepříme. Klobásu rozkrojíme na čtyři díly. Na maso klademe plátky anglické slaniny, část klobásy a lžíci kysaného zelí.
krok2
Maso přeložíme, okraje spojíme párátky a zprudka opečeme na sádle. Vyjmeme z pánve a ve výpeku osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli. Vrátíme opečené maso, podlijeme vývarem a dusíme doměkka asi 30 min.
krok3
Hotové kapsy vyjmeme, omáčku zahustíme podle potřeby nastrouhanou chlebovou kůrkou a ještě ji krátce povaříme.
Tento pokrm podáváme se šťouchanými brambory.
Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.
Komentáře
Doporučené recepty: