Velikonoční perníčky. Z perníkového těsta lze vytvořit velké množství různých variací.
Ingredience
- 300 g hladká mouka
- 100 g cukr moučka
- 1 vejce a 1 žloutek
- 10 g kakao
- 1,5 lžíce rozpuštěné máslo
- 2,5 g jedlá soda
- 1 lžička perníkové koření
- podle potřeby cukrářské polevy, ozdoby, perličky, sypání
- 1 bílek na potření
Postup přípravy
Z uvedených surovin vypracujeme těsto. Na vále vyválíme placku a vykrajujeme různé tvary. Pečeme je na plechu s pečicím papírem při 180 °C asi 10 minut. Těsně před dopečením je potřeme rozšlehaným bílkem. Vychladlé perníčky ozdobíme cukrářskými barvami v tubičce.
Podle potřeby ještě přizdobíme cukrářskými ozdobami nebo perličkami. Trojrozměrné perníkové figurky přilepíme bílkovou polevou na připravené podložky z perníku, které ještě můžeme dozdobit, např. jedlou trávou nebo barveným kokosem.
Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.
Komentáře
Doporučené recepty: