Velikonoční nadívané kuřátko. Naše oblíbené nadívané kuřátko nejen pro velikonoční stůl.
Ingredience
- 4 ks kuřecí stehno
- 100 g máslo
- 1 ks houska
- 4 lžíce mléko
- 1 vejce
- 1 cibule
- 30 g měkký salám
- 30 g slanina
- 50 g pórek
- kmín
- petržel nať
- pepř
- sůl
Postup přípravy
Horní část očištěného a omytého stehna vykostíme tak, že z vnitřní strany špičkou nože přerušíme kolenní kloub, stehno podélně rozřízneme a vyjmeme stehenní kost. Spodní část ponecháme vcelku, vykostěnou část osolíme a podélně spíchneme jehlou na ražniči zpět do původního tvaru.
Nakrájenou housku zvlhčíme mlékem, osolíme, opepříme, přidáme nakrájenou uzeninu a špek, posekaný pórek s petrželí, vejce a promícháme. Směsí naplníme vykostěná stehna a konce opět spíchneme jehlami.
Poskládáme do pekáčku (sešitou stranou dolů), osolíme, poklademe vločkami másla, posypeme menší nasekanou cibulí a kmínem. Upečeme klasicky jako kuře, z hotových porcí odstraníme jehly a podáváme vcelku nebo s pokrájenou naditou částí.
Komentáře
Doporučené recepty: