Chcete být informováni o receptech od Ládi Hrušky?

Chcete od nás dostávat pravidelně recepty Ládi Hrušky?

Nebudeme Vám posílat žádný spam. Odběr recepty můžete kdykoliv v budoucnu odhlásit.

Shopnito.cz

Velikonoční nadívané kuřátko

Velikonoční nadívané kuřátko

Velikonoční nadívané kuřátko. Naše oblíbené nadívané kuřátko nejen pro velikonoční stůl.

Ingredience

  • 4 ks kuřecí stehno
  • 100 g máslo
  • 1 ks houska
  • 4 lžíce mléko
  • 1 vejce
  • 1 cibule
  • 30 g měkký salám
  • 30 g slanina
  • 50 g pórek
  • kmín
  • petržel nať
  • pepř
  • sůl

Postup přípravy
Horní část očištěného a omytého stehna vykostíme tak, že z vnitřní strany špičkou nože přerušíme kolenní kloub, stehno podélně rozřízneme a vyjmeme stehenní kost. Spodní část ponecháme vcelku, vykostěnou část osolíme a podélně spíchneme jehlou na ražniči zpět do původního tvaru.
Nakrájenou housku zvlhčíme mlékem, osolíme, opepříme, přidáme nakrájenou uzeninu a špek, posekaný pórek s petrželí, vejce a promícháme. Směsí naplníme vykostěná stehna a konce opět spíchneme jehlami.
Poskládáme do pekáčku (sešitou stranou dolů), osolíme, poklademe vločkami másla, posypeme menší nasekanou cibulí a kmínem. Upečeme klasicky jako kuře, z hotových porcí odstraníme jehly a podáváme vcelku nebo s pokrájenou naditou částí.

Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.

Komentáře

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
Show Buttons
Hide Buttons