Chcete být informováni o receptech od Ládi Hrušky?

Chcete od nás dostávat pravidelně recepty Ládi Hrušky?

Nebudeme Vám posílat žádný spam. Odběr recepty můžete kdykoliv v budoucnu odhlásit.

Shopnito.cz

Vejce s česnekovou omáčkou

Vejce s česnekovou omáčkou

Vejce s česnekovou omáčkou. Když přijdou na návštěvu kamarádi vymrzlí ze zimní procházky, uvařím grog na zahřátí a pak rychle vyrobím nějakou dobrotu. Většinou se po ní jen zapráší. Vejce mívám doma vždycky.

Ingredience

  • 4 vejce
  • 250 ml smetana zakysaná
  • 2 stroužky česnek
  • 1 snítka koriandr
  • 4 plátky chléb tmavý
  • 1 okurka
  • 5 rajčátka cherry
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • dle potřeby olej na smažení
  • na namazání máslo

 

Postup přípravy

  1. V pánvi rozehřejeme olej a usmažíme volská oka tak, jak je máme rádi propečená. Hotová vejce přendáme z pánve na tácek a necháme zchladnout.
  2. V misce smícháme zakysanou smetanu s utřeným česnekem. Dochutíme ji dle potřeby solí a pepřem.
  3. Do omáčky přimícháme nasekaný koriandr a potom celou směs nalijeme na vajíčka. Necháme v lednici alespoň hodinu odpočívat.
  4. Mezitím si připravíme zeleninovou oblohu – očištěnou a nakrájenou salátovou okurku a cherry rajčátka.
  5. Chleby namažeme máslem, obložíme čerstvou zeleninou a na závěr přidáme i vejce v omáčce.
    TIP: Tenké plátky okurky vyrobíš pomocí škrabky na brambory. Vejce v omáčce můžeš podávat i jako přílohu ke steakům.
Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.

Komentáře

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
Show Buttons
Hide Buttons