Chcete být informováni o receptech od Ládi Hrušky?

Chcete od nás dostávat pravidelně recepty Ládi Hrušky?

Nebudeme Vám posílat žádný spam. Odběr recepty můžete kdykoliv v budoucnu odhlásit.

Shopnito.cz

Vasilův boršč

Vasilův boršč

Recept jsem si přivezla od kamaráda z Ukrajiny.

Ingredience

500 g přední hovězí maso
500 g vepřová plec
trocha soli
12 kuliček pepř
8 kuliček nové koření
5 ks bobkové listy
1 cibule
4 ks řepa
150 g slanina
100 g mrkev
70 g celer
70 g petržel
1 brambora
200 g červené hlávkové zelí
trocha mleté papriky
1 konzerva krájená rajčata
1 citron
trocha pepře
1 zakysaná smetana

Postup přípravy

1. Maso zalijeme studenou vodou, osolíme, přidáme koření, cibuli a vaříme na mírném plameni přibližně 2 hodiny. Omytou řepu zabalíme do alobalu a pečeme 1,5 hodiny při teplotě 220 °C. Po upečení ji ještě teplou oloupeme.

2. Slaninu, kořenovou zeleninu a bramboru nakrájíme na kostičky, zelí na drobné nudličky. Na hlubší pánvi osmažíme slaninu, až pustí tuk, přidáme zeleninu, zase restujeme, pak přidáme konzervu krájených rajčat, mletou papriku a za občasného míchání necháme chvíli restovat.

3. Vývar scedíme, uvařené maso nakrájíme na kostičky, dáme zpět do vývaru, přidáme osmaženou zeleninu, na kostičky nakrájenou upečenou řepu a vaříme ještě 15 minut. Podle chuti dosolíme, přidáme pepř a šťávu z citronu. Podáváme se zakysanou smetanou.

Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.

Komentáře

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
Show Buttons
Hide Buttons