Recept jsem si přivezla od kamaráda z Ukrajiny.
Ingredience
500 g přední hovězí maso
500 g vepřová plec
trocha soli
12 kuliček pepř
8 kuliček nové koření
5 ks bobkové listy
1 cibule
4 ks řepa
150 g slanina
100 g mrkev
70 g celer
70 g petržel
1 brambora
200 g červené hlávkové zelí
trocha mleté papriky
1 konzerva krájená rajčata
1 citron
trocha pepře
1 zakysaná smetana
Postup přípravy
1. Maso zalijeme studenou vodou, osolíme, přidáme koření, cibuli a vaříme na mírném plameni přibližně 2 hodiny. Omytou řepu zabalíme do alobalu a pečeme 1,5 hodiny při teplotě 220 °C. Po upečení ji ještě teplou oloupeme.
2. Slaninu, kořenovou zeleninu a bramboru nakrájíme na kostičky, zelí na drobné nudličky. Na hlubší pánvi osmažíme slaninu, až pustí tuk, přidáme zeleninu, zase restujeme, pak přidáme konzervu krájených rajčat, mletou papriku a za občasného míchání necháme chvíli restovat.
3. Vývar scedíme, uvařené maso nakrájíme na kostičky, dáme zpět do vývaru, přidáme osmaženou zeleninu, na kostičky nakrájenou upečenou řepu a vaříme ještě 15 minut. Podle chuti dosolíme, přidáme pepř a šťávu z citronu. Podáváme se zakysanou smetanou.
Komentáře
Doporučené recepty: