Můžeš si ji připravit z různého sezonního ovoce.
Ingredience
300 g jahody
4 lžíce cukr krystal
1 lžička citronová šťáva
250 g polotučný tvaroh
250 g zakysaná smetana
4 lžíce cukr moučka
1 vanilkový cukr
200 ml smetana ke šlehání
Postup přípravy
Jahody důkladně omyjeme a zbavíme stopek. Potom je nakrájíme na kousky, posypeme cukrem, zakápneme citronovou šťávou a důkladně rozmixujeme.
Tvaroh promícháme se zakysanou smetanou, moučkovým a vanilkovým cukrem a ušlehanou smetanou. Jahodovou směs přidáme k tvarohovo-smetanové hmotě, vše smícháme, nalijeme do formiček a dáme do mrazničky.
Pokud použijeme domácí zmrzlinovač, mražený dezert bude ještě více nadýchanější.
Komentáře
Doporučené recepty: