Chcete být informováni o receptech od Ládi Hrušky?

Chcete od nás dostávat pravidelně recepty Ládi Hrušky?

Nebudeme Vám posílat žádný spam. Odběr recepty můžete kdykoliv v budoucnu odhlásit.

Shopnito.cz

Toskánské sušenky Cantuccini

Toskánské sušenky Cantuccini

Jejich velkou výhodou je, že dlouho vydrží.

Ingredience

300 g hladká mouka
200 g hnědý cukr
150 g celé neloupané mandle
50 g sušené brusinky
2 malá vejce
špetka soli
2/3 ks kypřicí prášek
trocha skořice

Postup přípravy

Z výše uvedených surovin uhněteme kompaktní těsto a na pomoučeném vále uválíme 2 válečky o průměru 4 cm. Pokud se těsto příliš lepí, dosypeme trochu mouky. Můžeme přidat i hrstku neslazených kukuřičných lupínků, těsto bude křupavější.

Válečky dáme na plech s pečicím papírem a pečeme při 200 °C asi 20 minut, až povrch zrůžoví. Pak ještě teplé válečky našikmo opatrně nakrájíme zubatým nožem na 2 cm široké plátky. Klademe je naplocho na plech a ještě dosušíme v troubě (20 minut při 150 °C). Tyto skvělé sušenky se podávají k dezertním vínům. Jsou výborné máčené v horké kávě. Místo mandlí a brusinek lze použít ořechy, rozinky atp.

Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.

Komentáře

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
Show Buttons
Hide Buttons