Švédské šunkové závitky. Ráda připravuji pro návštěvy studené obložené mísy, ze kterých si každý může vybrat, na co má chuť. A šunkové závitky nikdy nesmějí chybět. Pěkně vypadají a obvykle zmizí jako první.
Ingredience
- 1 sklenice zeleninový salát ve sladkokyselém nálevu
- 1 vejce
- 1 sterilovaná okurka
- 4 plátky šunka
- 1 balíček čirá želatina
- 1/2 citron
- špetka sůl a pepř
Postup přípravy
-
Sklenici sterilovaného zeleninového salátu vyklopíme do cedníku a necháme okapat. Tekutinu zachytíme a později použijeme k výrobě želatiny. Vejce uvaříme natvrdo a spolu s kyselou okurkou je nakrájíme na plátky. Do plátků šunky zabalíme porce zeleninového salátu.
-
Želatinu rozmícháme s nálevem, doplníme vodou a připravíme podle návodu. Podle chuti okyselíme citronem a dochutíme solí a pepřem.
-
Na dno plastové formy nalijeme želatinu a necháme ztuhnout. Po ztuhnutí na ni rozložíme plátky vajec a okurek. Na ně položíme připravené závitky a opět celé zalijeme želatinou. Necháme v chladu ztuhnout. Podáváme s čerstvým pečivem.
Komentáře
Doporučené recepty: