S chilli nešetři, chuti polévky prospěje.
Ingredience
2 lžíce sádlo nebo olej
2 velké cibule
2 nohy pikantní klobása
1 lžíce uzená paprika
500 g kysané zelí
trocha soli, pepře a kmínu
1 větší hrst sušené houby
6 ks uvařené brambory
1 sušená feferonka
chilli dle chuti
1 zakysaná smetana
na ozdobu čerstvé bylinky
Postup přípravy
Ve větším hrnci rozehřejeme sádlo nebo olej a na něm osmahneme na kolečka nakrájené cibule. Přidáme nakrájenou klobásu, orestujeme a ochutíme paprikou. Pak přisypeme na menší kousky překrájené kysané zelí, zalijeme vodou a přivedeme k varu.
Až se polévka začne vařit, přihodíme sušené houby, sůl, čerstvě mletý pepř a drcený kmín. Vaříme asi 20 minut. Pak vmícháme nakrájené zvlášť uvařené brambory a rozdrcenou feferonku, promícháme a vše ještě necháme krátce prohřát. Potom podle potře-
by dochutíme špetkou chilli, eventuálně dosolíme.
Podáváme s kopečkem zakysané smetany a s bylinkami.
Komentáře
Doporučené recepty: