Chcete být informováni o receptech od Ládi Hrušky?

Chcete od nás dostávat pravidelně recepty Ládi Hrušky?

Nebudeme Vám posílat žádný spam. Odběr recepty můžete kdykoliv v budoucnu odhlásit.

Shopnito.cz

Straciatella řezy

Straciatella řezy

Straciatella řezy. Tento lahodný moučník láká svým vzhledem, chutí i konzistencí.

Ingredience

  • 3 vejce
  • 60 g hladká mouka
  • 60 g pískový cukr
  • půl sáčku kypřící prášek do pečiva
  • 20 g kakao
  • 2 lžíce olej

Krém:

  • 100 g čokoláda Margot
  • 500 g bílý jogurt
  • 2 ks vanilkový cukr
  • 500 ml smetana ke šlehání
  • 2 ks ztužovač šlehačky
  • 1 želatinový ztužovač zastudena
  • 100 g čokoláda na vaření

Postup přípravy

  1. Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, zašleháme do ní 2 lžíce oleje a nakonec vmícháme mouku, kypřící prášek a kakao. Těsto nalijeme na vyšší plech vyložený pečícím papírem nebo vysypaný moukou. Pečeme v předehřáté troubě asi 15 minut. Po upečení necháme vychladnout.
  2. Připravíme si krém. Bílý jogurt (nejlépe pokojové teploty) smícháme s vanilkovým cukrem, smetanu ušleháme se ztužovačem šlehačky a oba druhy čokolády nastrouháme. Podle návodu připravíme želatinový ztužovač a okamžitě jej zašleháme do jogurtu. Dále přidáme tuhou šlehačku a vmícháme nastrouhanou čokoládu.
  3. Na upečený a vychladlý piškotový plát rozetřeme připravený krém. Moučník necháme dostatečně ztuhnout v lednici a můžeme ještě zdobit nastrouhanou čokoládou.
Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.

Komentáře

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
Show Buttons
Hide Buttons