Straciatella řezy. Tento lahodný moučník láká svým vzhledem, chutí i konzistencí.
Ingredience
- 3 vejce
- 60 g hladká mouka
- 60 g pískový cukr
- půl sáčku kypřící prášek do pečiva
- 20 g kakao
- 2 lžíce olej
Krém:
- 100 g čokoláda Margot
- 500 g bílý jogurt
- 2 ks vanilkový cukr
- 500 ml smetana ke šlehání
- 2 ks ztužovač šlehačky
- 1 želatinový ztužovač zastudena
- 100 g čokoláda na vaření
Postup přípravy
-
Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, zašleháme do ní 2 lžíce oleje a nakonec vmícháme mouku, kypřící prášek a kakao. Těsto nalijeme na vyšší plech vyložený pečícím papírem nebo vysypaný moukou. Pečeme v předehřáté troubě asi 15 minut. Po upečení necháme vychladnout.
-
Připravíme si krém. Bílý jogurt (nejlépe pokojové teploty) smícháme s vanilkovým cukrem, smetanu ušleháme se ztužovačem šlehačky a oba druhy čokolády nastrouháme. Podle návodu připravíme želatinový ztužovač a okamžitě jej zašleháme do jogurtu. Dále přidáme tuhou šlehačku a vmícháme nastrouhanou čokoládu.
-
Na upečený a vychladlý piškotový plát rozetřeme připravený krém. Moučník necháme dostatečně ztuhnout v lednici a můžeme ještě zdobit nastrouhanou čokoládou.
Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.
Komentáře
Doporučené recepty: