Šťavnatá pochoutka, kterou si oblíbíš.
Ingredience
1 hlávka zelí
sůl podle potřeby
1 lžička voda
10 plátků šunka
10 plátků eidam
4 lžíce hladká mouka
2 vejce
trocha mléka
strouhanka podle potřeby
olej na smažení
Postup přípravy
Celou hlávku zelí vložíme do hrnce s osolenou vodou a povaříme ji asi 5 minut. Pak zelí necháme zchladnout a odloupneme 10 největších listů. Z povařené hlávky se snáze loupou. Žebra listů jemně rozklepeme.
Na každý list položíme plátek šunky a do něj plátek sýra. Pevně svineme, zmáčkneme a okrojíme podle potřeby.
Listy obalíme v hladké mouce, vejcích rozšlehaných s trochou mléka a ve strouhance. Pak je pomalu smažíme dozlatova. Podáváme s hranolky nebo americkými brambory.
Komentáře
Doporučené recepty: