Staročeské buchty. Peču je s různými náplněmi, jsou úžasné.
Ingredience
- 1 lžička cukr pískový
- 500 g mouka polohrubá
- sůl
- 100 g cukr krupice
- 1/2 l mléko
- droždí
- 2 žloutek
Postup přípravy
-
Z vlahého mléka zaděláme kvásek. Mouku, sůl, cukr, žloutky a citronovou kůru promícháme, přidáme vzešlý kvásek, opět promícháme a nakonec přidáme rozpuštěný vlažný tuk. Těsto hněteme, až se začnou tvořit bubliny. Necháme dvě hodiny kynout. Těsto dáme na pomoučněný vál a vykrajujeme kousky (asi 18). Plníme podle chuti, vkládáme do vymaštěného pekáče a potřeme tukem. Necháme 15 minut kynout a vkládáme do rozehřáté trouby a na střední teplotě pečeme asi 20 minut.
Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.
Komentáře
Doporučené recepty: