Zdobíme kysanou smetanou a brusinkami.
Ingredience
Hlavní chod:
2 větší kuřecí prsa
trocha soli a pepře
200 g anglická slanina
2 lžíce sádlo
1 větší mrkev, menší petržel, kousek celeru
1 menší cibule
podle chuti nové koření, bobkový list, jalovec a tymián
trocha cukru
200 ml vývar
na dochucení hořčice a citron
250 ml smetana
1 zakysaná smetana
1 brusinková zavařenina
Knedlíky:
350 g hrubá mouka
150 ml mléko
1 vejce
20 g droždí
špetka cukru a soli
1 starší žemle
Postup přípravy
Prsa osolíme, opepříme a naplníme klínky slaniny. Obmotáme provázkem a zprudka opečeme na sádle. Do výpeku vložíme nakrájenou zeleninu a osmahneme. Přidáme cibuli, divoké koření, jalovec, tymián a cukr a necháme zkaramelizovat. Přilijeme vývar a po 20 minutách vložíme kuře. Dusíme dalších 20 minut. Pak je vyjmeme, omáčku propasírujeme, dochutíme hořčicí, citronem a smetanou.
Do mouky v míse uděláme důlek, rozdrobíme droždí, přidáme trochu cukru, zalijeme třetinou vlažného mléka a necháme vzejít kvásek. Přidáme zbylé suroviny a zpracujeme těsto. Necháme vykynout. Děláme šišky, které vaříme 20 minut v osolené vodě.
Komentáře
Doporučené recepty: