Špenátové lasagne by měly být pěkně šťavnaté, a tak bešamelem raději nešetřím. Také sýra dávám hodně.
Ingredience
- 2 balení špenátový protlak
- hladká mouka podle potřeby
- trocha oleje
- 1 vejce
- sůl podle chuti
- 2 stroužky česnek
- mléko
- 1 balení lasagne
- 100 g sýr na strouhání
Postup přípravy
Špenátový protlak (nebo listy špenátu) podusíme. Z mouky a oleje uděláme jíšku‚ kterou protlak zahustíme. Přidáme vejce‚ sůl a česnek.
V druhém hrnci si připravíme z mouky‚ oleje a mléka hladký bešamel. Do pekáče dáme na dno plát lasagní‚ na to trochu bešamelu a potom špenát. Takto vrstvíme‚ až je pekáček plný. Poslední vrstvu posypeme nastrouhaným sýrem a dáme zapéct.
TIP : Na posypání se dá použít třeba strouhaný eidam. Výborná jsou ale i kolečka mozzarelly nebo měkký kozí sýr. Dobu pečení zjistíš podle druhu lasagní z návodu výrobce.
Komentáře
Doporučené recepty: