Chcete být informováni o receptech od Ládi Hrušky?

Chcete od nás dostávat pravidelně recepty Ládi Hrušky?

Nebudeme Vám posílat žádný spam. Odběr recepty můžete kdykoliv v budoucnu odhlásit.

Shopnito.cz

Španělský ptáček

Španělský ptáček

Klasicky se mají dělat z roštěné, ale tu kupuji málokdy, je poměrně drahá.

Ingredience

2 plátky hovězí zadní maso (150 g)
trocha soli a pepře
1 lžíce hořčice
70 g anglická slanina
1 vařené vejce
50 g uzenina
2 kyselé okurky
1 velká cibule
trocha oleje
2 lžíce hladká mouka
1 lžíce máslo

Postup přípravy

Plátky masa vložíme mezi potravinovou fólii a pořádně rozklepeme od středu ke krajům. Osolíme je, opepříme, potřeme hořčicí a poklademe plátky slaniny. Na okraj masa z užší strany klademe čtvrtky vejce, okurku a uzeninu. Delší okraje masa zahneme mírně dovnitř a stočíme do závitků. Závitky stáhneme nití a svrchu ještě osolíme.

Na rozpáleném oleji zpěníme cibulku, přidáme ptáčky a ze všech stran je zprudka opečeme. Podlijeme vodou nebo vývarem asi do poloviny výšky masa, přiklopíme a dusíme 1–1,5 hodiny doměkka.
Během dušení občas ptáčky otočíme, případně podlijeme. Měkké závitky vyjmeme, šťávu zahustíme moukou rozmíchanou v trošce vody a asi 10 minut povaříme. Nakonec zjemníme lžící másla.

Podáváme s rýží nebo s knedlíkem.

Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.

Komentáře

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
Show Buttons
Hide Buttons