Chcete být informováni o receptech od Ládi Hrušky?

Chcete od nás dostávat pravidelně recepty Ládi Hrušky?

Nebudeme Vám posílat žádný spam. Odběr recepty můžete kdykoliv v budoucnu odhlásit.

Shopnito.cz

Smažená treska

Smažená treska

Smažená treska. Ryba ve zlatém župánku, zeleném pelíšku a ozdobená zdravým šperkem je moje specialita.

Ingredience

  • 4 treska filé
  • 1 vejce
  • 2 lžíce mouka hladká
  • 2 lžíce mléko
  • špetka prášek do pečiva
  • sůl
  • pepř
  • 400 g brambory
  • rajčátka cherry
  • 1 citrón
  • olej na smažení
  • olej olivový
  • rukola

Postup přípravy
Brambory důkladně oplách­neme a nakrájíme na čtvrtinky. Nakrájené brambory přeložíme na pečicí plech, oso­líme a pokapeme olivovým olejem, dáme upéct do předehřáté trouby dozlatova.
Jemně rozmraženou tresku obalíme v těstíčku, které připravíme v misce z hladké mouky, vejce, soli, pepře, mléka a kypřicího prášku. Směs důkladně promícháme a můžeme začít s obalováním.
Obalenou tresku ihned klademe na pánev s rozpáleným olejem a smažíme dozlatova.
Rybu podáváme s pečenými bramborami, malými cherry rajčátky a rukolou.

TIPY: Rybě dodá skvělou chuť i pár kapek citronu.
Těstíčko k obalení by mělo být hustší, aby nestékalo.

Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.

Komentáře

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
Show Buttons
Hide Buttons