Chcete být informováni o receptech od Ládi Hrušky?

Chcete od nás dostávat pravidelně recepty Ládi Hrušky?

Nebudeme Vám posílat žádný spam. Odběr recepty můžete kdykoliv v budoucnu odhlásit.

Shopnito.cz

Slepičí vývar se smaženým hráškem

488_newsthumb_610 Slepičí vývar se smaženým hráškem

Je to klasika, bez které si neumíme představit žádnou rodinnou oslavu. Slepičí vývar ti navíc dodá sílu a posílí zdraví.

Ingredience

1 kg slepice
100 g mrkev
100 g celer
100 g petržel
1 ks cibule
10 kuliček pepř
3 kuličky nové koření
1 ks bobkový list
dle chuti sůl
1 ks vejce
100 g mouka hladká
60 ml mléko
dle chuti sůl
dle potřeby olej na smažení

Postup přípravy

Slepici vložíme do hrnce, přidáme očištěnou zeleninu a zalijeme vodou. Přivedeme k varu a naběračkou odstraníme pěnu. Poté přidáme sůl, 10 kuliček celého pepře, 3 kuličky nového koření a 1 bobkový list. Sporák ztlumíme na nejnižší stupeň a vývar ‚‚táhneme‘‘ asi 4 hodiny.

Poté vývar přecedíme přes síto. Zeleninu pokrájíme na kostky a maso ze slepice obereme.

Připravíme smažený hrášek: do mísy nasypeme hladkou mouku, přidáme vejce, mléko a osolíme. Metlou vyšleháme v hladké těsto.

V pánvi rozehřejeme olej a připravené těsto kapeme přes síto s velkými otvory do oleje. Smažíme dozlatova.

Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.

Komentáře


Doporučené recepty:

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
Show Buttons
Hide Buttons