Je to klasika, bez které si neumíme představit žádnou rodinnou oslavu. Slepičí vývar ti navíc dodá sílu a posílí zdraví.
Ingredience
1 kg slepice
100 g mrkev
100 g celer
100 g petržel
1 ks cibule
10 kuliček pepř
3 kuličky nové koření
1 ks bobkový list
dle chuti sůl
1 ks vejce
100 g mouka hladká
60 ml mléko
dle chuti sůl
dle potřeby olej na smažení
Postup přípravy
Slepici vložíme do hrnce, přidáme očištěnou zeleninu a zalijeme vodou. Přivedeme k varu a naběračkou odstraníme pěnu. Poté přidáme sůl, 10 kuliček celého pepře, 3 kuličky nového koření a 1 bobkový list. Sporák ztlumíme na nejnižší stupeň a vývar ‚‚táhneme‘‘ asi 4 hodiny.
Poté vývar přecedíme přes síto. Zeleninu pokrájíme na kostky a maso ze slepice obereme.
Připravíme smažený hrášek: do mísy nasypeme hladkou mouku, přidáme vejce, mléko a osolíme. Metlou vyšleháme v hladké těsto.
V pánvi rozehřejeme olej a připravené těsto kapeme přes síto s velkými otvory do oleje. Smažíme dozlatova.
Komentáře
Doporučené recepty: