Chcete být informováni o receptech od Ládi Hrušky?

Chcete od nás dostávat pravidelně recepty Ládi Hrušky?

Nebudeme Vám posílat žádný spam. Odběr recepty můžete kdykoliv v budoucnu odhlásit.

Shopnito.cz

Skořicové uzlíky

Skořicové uzlíky

Skořicové uzlíky. Stačí hrnek kakaa a svačina je hotová.

Ingredience

na těsto:

  • 42 g droždí
  • 1 lžíce cukr krystal
  • 100 ml vlažné mléko
  • 50 g moučkový cukr
  • 30 g máslo
  • 250 g měkký tvaroh
  • 2 vejce
  • 4 lžíce rum
  • špetka sůl
  • 500 g polohrubá mouka
  • dle potřeby olej na smažení

na obalení:

  • 1 vanilkový cukr
  • 3 lžíce moučkový cukr
  • 1 lžička skořice

Postup přípravy
Do mísy rozdrobíme droždí, posypeme ho lžící cukru a zalijeme polovinou vlažného mléka. Na teplém místě necháme vzejít kvásek. Dále přidáme moučkový cukr utřený s máslem, tvaroh rozmíchaný s vejci, rum a špetku soli s moukou. Vše zpracujeme v těsto, které necháme asi 1 hodinu v teple kynout.
Vykynuté těsto opět propracujeme a rozdělíme zhruba na 20 stejně velkých kousků. Z každého dílku těsta uděláme tenký váleček, který svážeme do uzlíku. Takto připravené uzlíky necháme ještě asi 15–20 minut kynout.
Ve větším množství rozpáleného oleje smažíme uzlíky z obou stran, dokud nejsou zlatohnědé.
Ještě teplé je obalíme ve směsi vanilkového a moučkového cukru a skořice.

TIP: Pokud nemáš trpělivost, můžeš z těsta vyrobit pouze jednoduché tvary, třeba jen kuličky nebo válečky.

Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.

Komentáře

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
Show Buttons
Hide Buttons