Chcete být informováni o receptech od Ládi Hrušky?

Chcete od nás dostávat pravidelně recepty Ládi Hrušky?

Nebudeme Vám posílat žádný spam. Odběr recepty můžete kdykoliv v budoucnu odhlásit.

Shopnito.cz

Sardinská celerová polévka

Sardinská celerová polévka

Na Sardinii jsem sice nikdy nebyla, ale to neznamená, že mě cizí kraje nelákají. A tak alespoň jídlem si doma zkouším navodit tu správnou exotickou atmosféru.

Ingredience

100 g sýr
stroužek česnek
3 lžíce olej olivový
500 g celer
1 mrkev
1 cibule
3 lžíce rajský protlak

Postup přípravy

Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, mrkev na kostičky. Maso také pokrájíme na malé kousky a vše osmažíme na olivovém oleji.

Rajčatový protlak zředíme vodou, podlijeme jím maso a směs podusíme.

Pak přidáme nakrájený celer a ještě pár minut dusíme. Ke směsi přilijeme horkou vodu (asi 1,5 l), osolíme, okořeníme špetkou pálivé papriky a vaříme zhruba 20 minut. Na másle mírně opečeme toustový chléb. Jednotlivé porce doplníme opečeným chlebem a posypeme jemně strouhaným sýrem.

Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.

Komentáře

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
Show Buttons
Hide Buttons