Na Sardinii jsem sice nikdy nebyla, ale to neznamená, že mě cizí kraje nelákají. A tak alespoň jídlem si doma zkouším navodit tu správnou exotickou atmosféru.
Ingredience
100 g sýr
stroužek česnek
3 lžíce olej olivový
500 g celer
1 mrkev
1 cibule
3 lžíce rajský protlak
Postup přípravy
Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, mrkev na kostičky. Maso také pokrájíme na malé kousky a vše osmažíme na olivovém oleji.
Rajčatový protlak zředíme vodou, podlijeme jím maso a směs podusíme.
Pak přidáme nakrájený celer a ještě pár minut dusíme. Ke směsi přilijeme horkou vodu (asi 1,5 l), osolíme, okořeníme špetkou pálivé papriky a vaříme zhruba 20 minut. Na másle mírně opečeme toustový chléb. Jednotlivé porce doplníme opečeným chlebem a posypeme jemně strouhaným sýrem.
Komentáře
Doporučené recepty: