Chcete být informováni o receptech od Ládi Hrušky?

Chcete od nás dostávat pravidelně recepty Ládi Hrušky?

Nebudeme Vám posílat žádný spam. Odběr recepty můžete kdykoliv v budoucnu odhlásit.

Shopnito.cz

Rýžové nudle se smaženým celerem

488_1435654640_Krenova%20omacka%2007_newsthumb_610 Rýžové nudle se smaženým celerem

Třeba se ti na první pohled zdá tato kombinace neobvyklá, ale věř mi, je to skvělé jídlo.

Ingredience

1 cibule
2 ks větší petržel
olej podle potřeby
špetka soli
trocha zeleninového vývaru nebo horké vody
1 větší celer
500 g rýžové nudle
asi 5 cm čerstvý křen
asi 3 lžíce kukuřičný škrob
1 lžička ocet

Postup přípravy

Cibuli a petržel nakrájíme na větší kostky. Na rozpáleném oleji orestujeme cibulku, osolíme, po chvíli přidáme petržel a za občasného míchání osmahneme. Dáme pozor, aby se nepřipálila, a podlijeme horkým vývarem nebo horkou vodou. Přiklopíme pokličkou a pár minut dusíme doměkka.

Celer nakrájíme na menší kousky a na pánvi jej osmahneme dozlatova.

Do vroucí osolené vody vložíme rýžové nudle a necháme je povařit přibližně 4–5 minut, dokud nejsou měkké.

Potom přidáme do uvařené omáčky nastrouhaný křen a necháme jen přejít varem.

V trošce studené vody rozmícháme kukuřičný škrob. Ponorným mixérem rozmixujeme omáčku, přidáme rozmíchaný škrob a ještě asi minutku povaříme. Nakonec omáčku dochutíme octem, případně jablečným octem či cukrem podle toho, zda ji chceme raději sladší, či kyselejší.

Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.

Komentáře


Doporučené recepty:

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
Show Buttons
Hide Buttons