Chcete být informováni o receptech od Ládi Hrušky?

Chcete od nás dostávat pravidelně recepty Ládi Hrušky?

Nebudeme Vám posílat žádný spam. Odběr recepty můžete kdykoliv v budoucnu odhlásit.

Shopnito.cz

Rybí koláčky

Rybí koláčky

Rybí koláčky. Chutnají i dětem. Mohou se jíst i studené.

Ingredience

  • 200 g rybí filé
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 2 lžíce máslo
  • 400 g brambory vařené
  • 2 lžičky hořčice dijonská
  • 2 lžičky solamyl
  • 2 lžíce mouka hladká
  • svazek petrželka
  • 3 cibule s natí
  • dle potřeby strouhanka na obalování
  • dle potřeby olej na smažení
  • svazek rukola
  • 1 paprika červená
  • 1 paprika žlutá
  • 1 lžíce hořčice dijonská

Postup přípravy
Filé opláchneme, osolíme, poklademe kousky másla a dáme zapéct na 20 minut.
Brambory najemno nastrouháme, přidáme hořčici, solamyl, hladkou mouku, pepř, nadrobno posekanou petrželku a na malé kousky nakrájenou cibulku i s natí. Pečenou rybu rozmačkáme vidličkou, přidáme k ostatním surovinám a vše smícháme.
Rukama vytvoříme malé koláčky, které následně obalíme ve strouhance a opékáme dozlatova z obou stran na rozpáleném oleji.
Podáváme s rukolou, na dlouhé proužky pokrájenými paprikami a pikantní hořčicí.
TIP: Rybí filé je možné nahradit pangasiem.

Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.

Komentáře

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
Show Buttons
Hide Buttons