Chutná polévka pro slavnostní příležitost.
Ingredience
250 g máslo
3-4 lžíce hladká mouka
200 ml mléko
400 ml hovězí vývar
200 ml suché červené víno
podle chuti pepř, cukr a mořská sůl s bylinkami
2-3 větší žampiony
2 bagety nebo rohlíky
Postup přípravy
V kastrolu rozehřejeme 2/3 dávky másla. Na něm orestujeme hladkou mouku, zalijeme studeným mlékem a důkladně prošleháme metličkou, aby se neutvořily hrudky.
Přilijeme hovězí vývar a na mírném plameni 10 minut provaříme za občasného promíchání.
V hrnečku přivedeme k varu víno. Vlijeme ho do polévky, podle chuti osolíme, opepříme a ochutíme cukrem.
Na pánvi rozpustíme máslo. Vložíme očištěné a na plátky pokrájené žampiony a plátky bagety předem lehce potřené máslem. Opečeme z obou stran dokřupava.
Do talířů nalijeme polévku. Ozdobíme ji opečenými žampiony, dosolíme bylinkovou solí a podáváme s bagetkami.
Komentáře
Doporučené recepty: