Ruský boršč. Vydatná polévka, která tě zahřeje i zasytí. Kdo má velký hlad, dá si ji s pečivem.
Ingredience
- 500 g vepřové žebro nebo plec
- 1 kvalitní klobása
- 1 větší cibule
- 2 lžíce sádlo
- 200 g špek
- 1 rajský protlak
- 1 mrkev
- 5 ks brambory
- dle chuti mražené hřiby
- 2 hrsti bílé fazole
- 1 kondenzovaný hrášek
- 200 g kysané zelí
- 1 malá čalamáda
- 750 g červená řepa
- 2 lžíce hlafká mouka
- 2 ks šlehačka
Postup přípravy
Nejdříve si dáme povařit vepřové maso do kastrolu o obsahu asi 3 l. Vývar budeme potřebovat. Když maso změkne, obereme ho a pokrájíme na menší kousky.
Pokrájený špek a cibuli osmažíme na troše sádla nebo oleje. Pak přidáme 4–5 lžic protlaku. Promícháme a přidáme uvařené brambory i s vodou, ve které se vařily.
Do menšího kastrolku dáme na kostičky pokrájenou mrkev. Po změknutí ji přisladíme asi 3 lžícemi cukru a vlijeme do polévky i s vodou. Pak přidáme kysané zelí překrájené nadrobno, uvařené bílé fazolky, hrášek, čalamádu, hřiby, červenou řepu. Přidáme i maso a klobásku nakrájenou na kostky.
Na závěr polévku ještě zahustíme hladkou moukou. Trochu povaříme a nakonec vlijeme obě šlehačky.
Komentáře
Doporučené recepty: