Chcete být informováni o receptech od Ládi Hrušky?

Chcete od nás dostávat pravidelně recepty Ládi Hrušky?

Nebudeme Vám posílat žádný spam. Odběr recepty můžete kdykoliv v budoucnu odhlásit.

Shopnito.cz

Ruský boršč

Ruský boršč Ruský boršč

Ruský boršč. Vydatná polévka, která tě zahřeje i zasytí. Kdo má velký hlad, dá si ji s pečivem.

Ingredience

  • 500 g vepřové žebro nebo plec
  • 1 kvalitní klobása
  • 1 větší cibule
  • 2 lžíce sádlo
  • 200 g špek
  • 1 rajský protlak
  • 1 mrkev
  • 5 ks brambory
  • dle chuti mražené hřiby
  • 2 hrsti bílé fazole
  • 1 kondenzovaný hrášek
  • 200 g kysané zelí
  • 1 malá čalamáda
  • 750 g červená řepa
  • 2 lžíce hlafká mouka
  • 2 ks šlehačka

Postup přípravy
Nejdříve si dáme povařit vepřové maso do kastrolu o obsahu asi 3 l. Vývar budeme potřebovat. Když maso změkne, obereme ho a pokrájíme na menší kousky.
Pokrájený špek a cibuli osmažíme na troše sádla nebo oleje. Pak přidáme 4–5 lžic protlaku. Promícháme a přidáme uvařené brambory i s vodou, ve které se vařily.
Do menšího kastrolku dáme na kostičky pokrájenou mrkev. Po změknutí ji přisladíme asi 3 lžícemi cukru a vlijeme do polévky i s vodou. Pak přidáme kysané zelí překrájené nadrobno, uvařené bílé fazolky, hrášek, čalamádu, hřiby, červenou řepu. Přidáme i maso a klobásku nakrájenou na kostky.
Na závěr polévku ještě zahustíme hladkou moukou. Trochu povaříme a nakonec vlijeme obě šlehačky.

Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.

Komentáře


Doporučené recepty:

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
Show Buttons
Hide Buttons