Chcete být informováni o receptech od Ládi Hrušky?

Chcete od nás dostávat pravidelně recepty Ládi Hrušky?

Nebudeme Vám posílat žádný spam. Odběr recepty můžete kdykoliv v budoucnu odhlásit.

Shopnito.cz

Roastbeef

Roastbeef

Roastbeef. S čerstvým pečivem a pikantní omáčkou je doslova božský.

Ingredience

  • 1 kg dobře odležený nízký roštěnec
  • trocha hrubé soli
  • 1 hrstka vícebarevný pepř
  • 2 lžíce hrubozrnná hořčice
  • 100 g sádlo
  • 50 g máslo

Postup přípravy
Maso zbavíme loje a odblaníme. Lehce je naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a necháme v lednici 24 hodin proležet.
Druhý den maso osmahneme na pánvi na části dobře rozehřátého sádla a po všech stranách zprudka opečeme.
Poté maso přelijeme zbylým sádlem, dáme do vyhřáté trouby, podlijeme a pečeme za občasného přelévání mastnou šťávou 35 minut. Píchnutím se přesvědčíme, zda z masa nevytéká zbarvená šťáva.
Nakonec maso potřeme máslem, aby získalo pěknou barvu a lesk, a dopečeme. Dá se jíst teplý i studený. K podávání zastudena krájíme po úplném vychladnutí.

Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.

Komentáře

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
Show Buttons
Hide Buttons