Roastbeef. S čerstvým pečivem a pikantní omáčkou je doslova božský.
Ingredience
- 1 kg dobře odležený nízký roštěnec
- trocha hrubé soli
- 1 hrstka vícebarevný pepř
- 2 lžíce hrubozrnná hořčice
- 100 g sádlo
- 50 g máslo
Postup přípravy
Maso zbavíme loje a odblaníme. Lehce je naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a necháme v lednici 24 hodin proležet.
Druhý den maso osmahneme na pánvi na části dobře rozehřátého sádla a po všech stranách zprudka opečeme.
Poté maso přelijeme zbylým sádlem, dáme do vyhřáté trouby, podlijeme a pečeme za občasného přelévání mastnou šťávou 35 minut. Píchnutím se přesvědčíme, zda z masa nevytéká zbarvená šťáva.
Nakonec maso potřeme máslem, aby získalo pěknou barvu a lesk, a dopečeme. Dá se jíst teplý i studený. K podávání zastudena krájíme po úplném vychladnutí.
Komentáře
Doporučené recepty: