Řez kardinál. Vypadá impozantně, ale je docela jednoduchý.
Ingredience:
- 10 vejce
- 170 g cukr moučkový
- 200 g cukr pískový
- 150 g mouka hladká
- 1 cukr vanilkový
- 1 prášek do pečiva
- 2 balení smetana ke šlehání
- 1 ztužovač šlehačky
- trocha marmeláda
Postup přípravy
Moučkový cukr 6 vajec, 4 žloutky a vanilkový cukr společně ušleháme do pěny. Přidáme prosátou mouku s kypřícím práškem do pečiva.
Plech vyložíme pečicím papírem a rozetřeme na něj těsto. Ze 4 bílků uděláme tuhý sníh a za stálého šlehání vsypeme cukr krystal. Sněhem naplníme cukrářský sáček s velkým otvorem a nastříkáme sníh na těsto.
Pečeme při 180 °C až do mírného zhnědnutí. Potom necháme moučník vychladnout a mezitím ušleháme šlehačky se ztužovačem.
Vychladlý korpus rozkrojíme na tři díly, které pomažeme šlehačkou a marmeládou. Naskládáme je pak na sebe a pocukrujeme. Krájíme na řezy a servírujeme.
Komentáře
Doporučené recepty: