Trošku netradiční rajská omáčka podle Ládi Hrušky. Důležitou surovinou nebude rajský protlak, nýbrž rajčatový džus. Bude vám chutnat?
Ingredience
- 1 litr rajčatového džusu
- 6 lžiček cukru
- 5 kuliček Nového koření
- 1 cibule
- 4 bobkové listy
- kousek másla
- 2 zeleninové bujony
- lžíce mouky na zahuštění
- špetka skořice
- těstoviny nebo houskový knedlík
Postup přípravy
- Do hrnce dáme kousek másla a nakrájenou cibulku a necháme zesklovatět.
- Přidáme šest lžiček cukru, kuličky nového koření, bobkový list a špetku skořice a necháme zkaramelizovat (zhruba 2 minuty). Poté přihodíme dvě kostky zeleninového bujonu.
- Nyní do hrnce přilijeme rajčatový džus nebo šťávu a přivedeme k varu.
- Jakmile se začne omáčka vařit, zahustíme jí trochou jíšky a necháme povařit zhruba ještě 10 minut.
- Na závěr omáčku přecedíme.
Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.
Komentáře
Doporučené recepty: