Chcete být informováni o receptech od Ládi Hrušky?

Chcete od nás dostávat pravidelně recepty Ládi Hrušky?

Nebudeme Vám posílat žádný spam. Odběr recepty můžete kdykoliv v budoucnu odhlásit.

Shopnito.cz

Rajčatový džem

racjatovydzem Rajčatový džem

Neobvyklý recept z rajčat si pro vás dnes připravil Láďa Hruška. Po domácím kečupu je to rajčatový džem.

Ingredience na rajčatový džem

  • 3 kg rajčat (75 Kč)
  • 1 kg a 1 hrnek cukru krystal (25 Kč)
  • 2 sáčky vanilkového cukru (8 Kč)
  • 3 sáčky želírovacího přípravku (38 Kč)
  • 2 lžičky kyseliny citronové (3 Kč)
  • 1/2 hrnku rumu (50 Kč)

Postup

  1. nakrájejte rajčata na menší kousky a rozvařte na kaši
  2. přepasírujte a mírně vařte hodinu a půl, po hodině přidejte vanilkový a krystal cukr
  3. těsně před koncem přidejte želírovací přípravek, kyselinu citronovou a rum
  4. horký džem nalejte do sklenic, není nutné sterilovat

 

Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.

Komentáře


Doporučené recepty:

One Response to “Rajčatový džem”

  1. Libuše Jeřábková napsal:

    Rajčatový džem jsem dělala,jako každý jiný z ovoce,jelikož jsem neměla recept podle Ládi Hrušky.Rajčata jsem udělala na odšťavňovači jako šťávu,ale zbylou měl jsem ještě propasírovala přes cedník.Podle receptu na želírovacím přípravku jsem použila na 1litr 1kg cukru,2lžičky citronové kyseliny a tuto směs jsem povařila 3minuty a bylo hiotovo.Džem vyšel dobře.Jenom si myslím,že by to chtělo přidat vanilkový cukr a trochu rumu,ale to nemám ještě vyzkoušené,tak až příště.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
Show Buttons
Hide Buttons