Rajčatové bagetky- Hodí se k večeři nebo jako pohoštění.
Ingredience
- 500 g rajčata
- podle potřeby škrob
- podle chuti sůl
- trocha koření na pizzu
- 2 bageta
- 100 g tvrdý sýr
Postup přípravy
Hodně zralá rajčata spaříme a oloupeme z nich slupku. Oloupaná rajčata potom nakrájíme nadrobno a vaříme do zhoustnutí. Můžeme je dle potřeby zahustit škrobem rozmíchaným v trošce vody. Pokud nemáme zralá rajčata‚ můžeme směs udělat i z protlaku‚ ale z čerstvých rajčat je chutnější.
Uvařená rajčata osolíme a přidáme koření na pizzu. Směs namažeme na krajíčky nakrájené z bagety‚ posypeme sýrem a zapékáme v troubě, dokud se sýr nerozpustí. Můžeme podávat teplé i studené.
Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.
Komentáře
Doporučené recepty: