Chcete být informováni o receptech od Ládi Hrušky?

Chcete od nás dostávat pravidelně recepty Ládi Hrušky?

Nebudeme Vám posílat žádný spam. Odběr recepty můžete kdykoliv v budoucnu odhlásit.

Shopnito.cz

Ptáček

Ptáček

Děti z něj mají vždycky velkou radost.

Ingredience

Piškot (na jeden plát):
4 vejce
3 lžíce olej
4 lžíce cukr krystal
7 lžic hladká mouka
1/4 ks kypřicí prášek
kakao na obarvení

Krém:
2 ks vanilkový pudink
700 ml mléko
cukr podle chuti
2 ks bílá čokoláda Milka
1 a 1/2 kostky máslo

Na ozdobu:
1 čokoládová poleva
práškové kakao
Rýžová hmota – ptáček
1 sáček burizony
80 g marschmallow bonbony

Mléčný marcipán:
200 g cukr moučka
200 g sušené mléko
3 lžičky olej
3-4 lžíce pšeničný sirup (alternativa cukru)
trocha teplé vody
mandlové aroma

Postup přípravy

Nejprve připravíme piškot. Potřebujeme celkem tři pláty. Dva světlé a jeden obarvený kakaem. Vyšleháme žloutky s cukrem, vodou a olejem. Přidáme hladkou mouku s kypřicím práškem do pečiva a zamícháme. Nakonec vmícháme i tuhý sníh z bílků. Vylijeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech a dáme péct do vyhřáté trouby na 180 °C, dokud nezrůžoví. Na kakaový plát přidáme kakao přímo do mouky a jednu lžíci mouky ubereme. Místo sedmi lžic mouky tedy použijeme jen šest a jednu kakaa. Takto postupně upečeme všechny tři pláty.

Uvařime hustý pudink a do ještě teplé hmoty nalámeme všechnu čokoládu. Necháme zchladnout a pak zašleháme máslo.

Z piškotových plátů si vytvoříme hnízdo, střídáme kakaový a světlý. Postupně je promazáváme pudinkovým krémem a vytvoříme finální tvar hnízda. Vše potřeme krémem a dáme chladit. Podle chuti a sezony můžeme do krému přidat i ovoce.

Po vychlazení polijeme čokoládovou polevou, poprášíme kakaem a napícháme kousky čokolády (ty vytvoříme nalitím proužků polevy na igelit a jejich ztuhnutím).

Připravíme si marcipán. Smícháme cukr, sušené mléko, olej, sirup, trochu vody a mandlové aroma a vytvoříme vláčnou hmotu. Můžeme ji přibarvit potravinářským barvivem. Ptáčka vytvoříme z rýžové hmoty, kterou připravíme z namletých burizonů a v mikrovlnné troubě rozehřátých bonbonů marshmallow. Natřeme si ruce olejem a postupně vytvoříme tvar ptáčka, kterého domodelujeme marcipánovou hmotou. Nakonec jej posadíme na hnízdo a dozdobíme květy ze zbylé hmoty.

Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.

Komentáře

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
Show Buttons
Hide Buttons