Chcete být informováni o receptech od Ládi Hrušky?

Chcete od nás dostávat pravidelně recepty Ládi Hrušky?

Nebudeme Vám posílat žádný spam. Odběr recepty můžete kdykoliv v budoucnu odhlásit.

Shopnito.cz

Provensálský chléb

provensalskychleb Provensálský chléb

Provensálský chléb – Trochu pracnější příprava kynutého těsta se ti odmění skvělou chutí a vůní tohoto netradičního pečiva. Na jaře poslouží jako originální a navíc i zdravá večeře, když chléb doplníš tvarohovou pomazánkou s jarními bylinkami.

Ingredience

  • 4 stroužky česnek
  • 100 ml olej olivový
  • 1 lžíce cukr krupice
  • 500 g mouka hladká
  • 40 g droždí
  • 1 lžička sůl
  • 1-2 lžíce koření provensálské
  • 200 ml voda

Postup přípravy

Do mísy nasypeme mouku a do důlku rozdrobíme droždí. Posypeme cukrem a zalijeme dvěma lžícemi teplé vody. Zaprášíme moukou a necháme vzejít kvásek. Pak přidáme olivový olej, provensálské bylinky, sůl a na drobné plátky pokrájený česnek. Zpracujeme hladké těsto, které poprášíme moukou, za­kry­jeme utěrkou a dáme do tepla vykynout.
Vykynuté prohněteme, roz­dě­líme na půl a vytvoříme dva bochníčky. Potřeme je ještě oli­vovým olejem. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 20 minut. Podáváme s tvarohovou pomazánkou.

Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.

Komentáře


Doporučené recepty:

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
Show Buttons
Hide Buttons