Prejt se u nás dá koupit i mražený.
Ingredience
120 g sekané krupky nebo kroupy
sůl podle chuti
2 l vývar z kostí
4 velké brambory
prejt z 1 jitrnice
trocha pepře a majoránky
6 stroužků česnek
1 mražená zelenina na svíčkovou
špetka strouhaného zázvoru
2 lžíce nasekaná petrželka nebo libeeček
Postup přípravy
Krupky uvaříme ve vodě se solí a slijeme je. Mezitím uděláme vývar z kostí. Do vývaru dáme nakrájené brambory. Přidáme prejt, česnek, pepř, majoránku a zeleninu a krátce povaříme.
Nakonec vmícháme uvařené krupky a polévku ozdobíme libečkem nebo petrželkou a podle chuti dodáme zázvor, sůl nebo pepř.
Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.
Komentáře
Doporučené recepty: