Chcete být informováni o receptech od Ládi Hrušky?

Chcete od nás dostávat pravidelně recepty Ládi Hrušky?

Nebudeme Vám posílat žádný spam. Odběr recepty můžete kdykoliv v budoucnu odhlásit.

Shopnito.cz

Povidlovník z odpalovaného těsta

Povidlovník z odpalovaného těsta

Na rumu nešetříme, díky němu moučník nádherně voní.

Ingredience

250 ml olej
500 ml voda
špetka soli
300 g hladká mouka
6 ks vejce
600 ml smetana ke šlehání
750 g polotučný tvaroh
70 g cukr moučka
2 ks vanilkový cukr
250 g povidla
100 ml rum

Postup přípravy

V hrnci přivedeme k varu vodu s olejem a špetkou soli. Pak přidáme mouku a energicky mícháme, dokud se těsto nepřestane přichytávat k hrnci. Odstavíme a necháme vychladnout. Do vychladlé hmoty postupně zašleháme vejce.

Těsto rozdělíme na dvě části a každou rozetřeme na samostatný plech s pečicím papírem. Pečeme při 180 °C asi 20 minut. Troubu během pečení neotvíráme, aby těsto hezky vyběhlo. Upečené pláty necháme zcela vychladnout.

Tvaroh našleháme s cukrem a vanilkovým cukrem. Šlehačku ušleháme dotuha a smícháme s tvarohem. Povidla rozmícháme s rumem a potřeme jimi jeden plát těsta, na ně rozetřeme tvarohovou směs a přikryjeme druhým plátem. Moučník posypeme moučkovým cukrem a nakrájíme na řezy.

Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.

Komentáře

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
Show Buttons
Hide Buttons