Pochutnej si se mnou na této výborné polévce.
Ingredience
1 cibule
2 lžíce olej
6–8 rajčata
6–8 stroužků česnek
špetka pepř
1 l vývar kuřecí
3 lžíce rýže
svazek bazalka
Postup přípravy
Nejdříve pokrájíme nadrobno cibuli a dáme ji osmažit. Zatím si nakrájíme na kostky rajčata a rozmačkáme česnek. Až cibulka hodně zesklovatí, přidáme do ní špetku pepře. Ihned promícháme a přisypeme nakrájená rajčata s česnekem. Promícháme, přikryjeme a dáme dusit.
Když se rajčata rozvaří, zalijeme je drůbežím vývarem. Potom tyčovým mixérem polévku rozšleháme. Změní barvu a bude krémová. Pak do nípřidáme vařenou rýži (nebo těstoviny).
Jestli dáváš přednost pikantní chuti, můžeš ještě přihodit pár kuliček celého pepře, nového koření a hřebíček.
Hotové porce posypeme nadrobno pokrájenou bazalkou.
Komentáře
Doporučené recepty: