Je dobrá i s houbami, ale pak vynech kedlubnu.
Ingredience
1,5 l vývar hovězí
1 lžíce máslo
1 ks cibule
1/2 hrnku krupky
150 g krkovice uzená
1 ks mrkev
1 ks brambory
1/2 ks kedlubna
1 stroužek česnek
dle potřeby petrželka nadrobno posekaná
dle potřeby pažitka
Postup přípravy
Na másle necháme zesklovatět cibulku. Přidáme na kostičky pokrájené maso a dobře propláchnuté krupky. Osmažíme, zalijeme vývarem a vaříme, dokud krupky nezměknou (15 minut).
Zeleninu nakrájíme na kostičky. Tuto směs přidáme do polévky o něco později než kroupy, aby se zelenina nerozvařila. Ke konci přidáme prolisovaný česnek a polévku ozdobíme pokrájenou petrželkou a pažitkou.
Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.
Komentáře
Doporučené recepty: