Netradiční, ovšem velmi harmonické spojení.
Ingredience
4 kuřecí prsa
6 ks sušené švestky
70 g pórek
300 g rebarbora na náplň a na salát
trocha polohrubé mouky
2 lžíce olivový olej
1 čekanka
2 lžíce smetana
1 lžíce povidla
200 g mrkev
200 g kukuřice
trocha soli a pepře
Postup přípravy
Kuřecí prsa omyjeme, očistíme a opatrně tenkým nožem v nich vytvoříme kapsu. Naplníme ji nádivkou z nasekané rebarbory, sušených švestek a pórku (k rebarboře musíme přidat vždy něco sladkého, abychom srazili její kyselost).
Prsa osolíme, opepříme a obalíme v polohrubé mouce. Tato krustička nám při pečení udrží šťávu uvnitř a maso nebude suché. Na pánvi rychle opečeme spolu s čekankou nakrájenou na čtvrtiny. Bez čekanky pečeme ve vyhřáté troubě podle potřeby asi 15 minut.
Výpek rozdělíme na polovinu. Do jedné přidáme smetanu a do druhé švestková povidla.
Mrkev na salát nakrájíme na kostičky. Uvaříme ji, scedíme, přidáme kukuřici a nakrájenou rebarboru. Vše lehce osolíme a osladíme, orestujeme na pánvi a podáváme.
Komentáře
Doporučené recepty: