Základem je vždy kvalitní těsto, proto si ho dělám raději sama doma.
Ingredience
2 lžičky sušené droždí
1/2 lžičky cukr
360 ml vlažná voda
1 lžička olivový olej
450 g hladká mouka
2 lžičky sůl
Náplň:
2 lžíce olivový olej
1 stroužek česnek
150 g ementál
100 g niva
50 g parmazán
zelené olivy bez pecek
2 rajčata
podle chuti pasta z černých oliv a sušených rajčat
trocha koření na pizzu
několik lístků bazalky
Postup přípravy
Droždí smícháme s cukrem, zalijeme vlažnou vodou, promícháme a necháme asi 5 minut stát, aby se droždí zaktivovalo. Potom přidáme olej, přisypeme hladkou mouku smíchanou se solí a vše zpracujeme v hladké těsto. Je-li těsto řidší, přidáme trochu hladké mouky. Hotové těsto lehce poprášíme moukou, zakryjeme utěrkou a necháme kynout asi 40 minut.
Vykynuté těsto rozdělíme na 4 díly, z každého vyválíme placku o průměru asi 30 cm a položíme do kulaté formy. Každou placku potřeme olejem rozmíchaným s prolisovaným česnekem, rovnoměrně posypeme nastrouhanými sýry, rozložíme na kolečka pokrájené olivy, plátky rajčat a místy potřeme pastou z černých oliv a sušených rajčat.
Nakonec vše posypeme kořením na pizzu a pečeme v předehřáté troubě při 200 °C asi 15–20 minut. Před podáváním ozdobíme bazalkou.
Komentáře
Doporučené recepty: