Pivní rohlíky si získali velmi rychle své příznivce, jak je dělá Láďa Hruška?
Postup na výrobu pivních rohlíků
Z trošky ohřátého piva a droždí připravíme kvásek, který vlijeme do důlku utvořeného v osolené mouce a necháme chvíli kynout. Až se na kvásku začnou dělat bublinky, přilijeme zbytek piva, olej, žloutek a začneme zpracovávat těsto, které následně necháme asi 40 minut kynout.
Vykynuté těsto vyklopíme na vál a rozdělíme na dvanáct částí. Jednotlivé části zpracujeme na bochánky a následně rozválíme na placky. Ty pak postupně srolujeme na rohlíky. Vložíme na plech s pečícím papírem a potřeme bílkem rozmíchaným s mlékem a špetkou soli. Na závěr posypeme hrubou solí a kmínem. Vložíme do trouby předehřáté na 200 stupňů a po 5-7 minutách přepneme na „horkovzduch“ a upečeme dozlatova.
[sociallocker][/sociallocker]
Ingredience na pivní rohlíky Ládi Hrušky
- 3 a půl hrnku polohrubé mouky – 6,- Kč
- 1 vejce – 3,- Kč
- 1 lžíce mléka – 1,- Kč
- 1 lžička soli – 0,50 Kč
- hrubá sůl na posypání, kmín – 0,50 Kč
- hrnek světlého piva – 10 Kč
- 3/4 kostky droždí – 3,50 Kč
- velký panák oleje – 0,50 Kč
Komentáře
Doporučené recepty: