Po pivních rohlících se Láďa Hruška pustil do pivních preclíků, které se hodí na večerní pohodu u televize. Udělejte si je i vy.
Jak na pivní preclíky Ládi Hrušky
- Do nádoby s moukou přidejte rozdrobené droždí, cukr a část nahřátého piva, lehce zasypte moukou a necháme částečně vykynout.
- Přidejte olej, sůl, pepř, druhou část piva a udělejte těsto, které nechte odpočívat.
- Vytvarujte preclíky, tyčinky, které dejte na plech, potřete preclíky malým množstvím piva a posypete některou z ingrediencí.
- Zapečte ve vyhřáté troubě a zvolna dosušíte.
Ingredience
- 2 a půl hrnku polohrubé mouky (6 Kč)
- 3 panáky oleje (3 Kč)
- 1 hrnek piva (3 Kč)
- 3/4 kostky droždí (3,50 Kč)
- 1 lžička cukru
- 1/2 lžičky pepře (1 Kč)
- 1/2 lžičky soli
- 1 bílek na potření (3 Kč)
Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.
Komentáře
Doporučené recepty:
jako vždy levné, rychlé a hlyvně velmi chutné, děkuji za recepty a jen tak dál, přeji mnoho úspěchů, Stenly