Pikantní medová žebírka. Máme rádi maso, alespoň jednou denně se na našem stole musí objevit. Medová žebírka nám zachutnala na návštěvě u přátel, od té doby je připravuji poměrně často. Hodí se k večeři i jako pohoštění.
Ingredience
- 500 g vepřová žebírka
- 3 lžíce med
- 3-4 stroužky česnek
- 2 lžičky omáčka sojová
- 200 ml pivo
- špetka sůl
- 1 chilli paprička červená
Postup přípravy
-
Vepřová žebírka očistíme a opláchneme vodou, popřípadě naporcujeme na jednotlivé dílky ( pozor, krájíme podél kostí).
-
Smícháme pivo, med a sójovou omáčku. Pak přidáme na plátky nakrájený česnek a nasekanou chilli papričku bez jadérek. Vepřová žebírka naložíme do připravené marinády a necháme aspoň 24 hodin uležet.
-
Po odležení žebírka opékáme na grilu a průběžně mažeme směsí, v níž byla naložena. Nezapomeneme posolit.
-
Po upečení podáváme s čerstvým pečivem nebo s opečeným bramborem.TIP: Med rozehřejeme, lépe se pak rozpouští. Sůl přidáváme až při grilování, jinak maso pustí moc vody. Stejně můžeme naložit i kuřecí maso.
Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.
Komentáře
Doporučené recepty: