Chcete být informováni o receptech od Ládi Hrušky?

Chcete od nás dostávat pravidelně recepty Ládi Hrušky?

Nebudeme Vám posílat žádný spam. Odběr recepty můžete kdykoliv v budoucnu odhlásit.

Shopnito.cz

Pikantní medová žebírka

Pikantní medová žebírka

Pikantní medová žebírka. Máme rádi maso, alespoň jednou denně se na našem stole musí objevit. Medová žebírka nám zachutnala na návštěvě u přátel, od té doby je připravuji poměrně často. Hodí se k večeři i jako pohoštění.

Ingredience

  • 500 g vepřová žebírka
  • 3 lžíce med
  • 3-4 stroužky česnek
  • 2 lžičky omáčka sojová
  • 200 ml pivo
  • špetka sůl
  • 1 chilli paprička červená

 

Postup přípravy

  1. Vepřová žebírka očistíme a opláchneme vodou, popřípadě naporcujeme na jednotlivé dílky ( pozor, krájíme podél kostí).
  2. Smícháme pivo, med a sójovou omáčku. Pak přidáme na plátky nakrájený česnek a nasekanou chilli papričku bez jadérek. Vepřová žebírka naložíme do připravené marinády a necháme aspoň 24 hodin uležet.
  3. Po odležení žebírka opékáme na grilu a průběžně mažeme směsí, v níž byla naložena. Nezapomeneme posolit.
  4. Po upečení podáváme s čerstvým pečivem nebo s opečeným bramborem.
    TIP: Med rozehřejeme, lépe se pak rozpouští. Sůl přidáváme až při grilování, jinak maso pustí moc vody. Stejně můžeme naložit i kuřecí maso.
Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.

Komentáře

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
Show Buttons
Hide Buttons