Nejnovější recept Ládi Hrušky je z masa a je lehce náročnější oproti zbytku. Ale s receptem a postupem zvládnete pečené želvičky jednoduše.
Ingredience na pečené „želvičky“
- mleté maso
- vejce
- slanina
- párky
- koření
- hořčice
- česnek
- strouhanka
Postup na želvičky
- Smíchejte maso s vejcem, utřeným česnekem, hořčicí, soli, pepřem a majoránkou, dobře promíchejte a vytvarujte do bochánků (želviček), překryjte krunýřem ze slaniny – tři plátky uprostřed rozkrojte a navzájem tyto části vpleťte do sebe
- Bochánky položte na plech s pečícím papírem, přečuhující slaninu dejte pod bochánek
- Slabé párky překrájejte na třetiny – uděláme z nich nožičky a hlavičku, ozdobte je podle toho, zda-li to bude hlava či noha, pak nasuňte do želvích tělíček
- Teď už jen dejte do předehřáté trouby na 180°C na půl hodiny, nezapomeňte překrýt celý pekáč alobalem, aby se to nespálilo.
- Po půl hodině sundejte alobal a nechte ještě 15 minut v troubě, aby to chytlo správnou barvu.
- Můžete podávat, třeba s bramborovou kaší jako Láďa Hruška
Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.
Komentáře
Doporučené recepty: