Chcete být informováni o receptech od Ládi Hrušky?

Chcete od nás dostávat pravidelně recepty Ládi Hrušky?

Nebudeme Vám posílat žádný spam. Odběr recepty můžete kdykoliv v budoucnu odhlásit.

Shopnito.cz

Pečené koleno s pikantní švestkovou pastou

Pečené koleno s pikantní švestkovou pastou

Koleno není jen bavorskou specialitou, my ho umíme taky!

Ingredience

1 větší vepřové koleno
1 velká cibule
2 ks mrkev
kousek celeru a petržele
trocha soli
špetka celého kmínu
několik kuliček nového koření
2 bobkové listy
trocha červeného vína

Na pastu:
2 lžíce švestková povidla
1 lžíce sójová omáčka
1 lžíce chilli koření
trocha soli a pepře
4 lžíce olivový olej

Postup přípravy

Vepřové koleno omyjeme, cibuli oloupeme, zeleninu očistíme. Do vroucí osolené vody vložíme pokrájenou zeleninu a koření, přidáme očištěné vepřové koleno a necháme předvařit doměkka (přibližně 50–60 minut).

Pak koleno vyjmeme z nádoby a osušíme. Vložíme ho do pekáčku, posypeme kmínem, pokrájenou cibulí a podlijeme červeným vínem nebo pivem. Pečeme při 180 °C a průběžně podléváme výpekem. Když je koleno měkké, potřeme je švestkovou pastou z povidel, sójové omáčky, chilli koření, oleje, soli a pepře a dopečeme dozlatova. Maso podáváme s pečivem nebo s opečeným bramborem polité výpekem.

Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.

Komentáře

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
Show Buttons
Hide Buttons