Tohle masíčko jinou přílohu nesnese.
Ingredience
1 kachna
sůl podle potřeby
kmín podle chuti
1 velké jablko
trocha oleje
1 cibule
400 g kysané zelí
1 lžíce cukr
nastrouhaný syrový brambor
Postup přípravy
Kachnu omyjeme, osolíme, posypeme kmínem a dovnitř vložíme jablko. Dáme ji na pekáč, podlijeme vodou a přikryjeme. Pečeme pomalu při 180 °C. Po 2–3 hodinách kachnu otočíme a dopékáme už odkrytou, aby se utvořila křupavá kůrčička.
Na oleji osmahneme cibulku, přidáme zelí a trochu podlijeme vodou. Přisypeme lžíci cukru a dusíme.
Nakonec zelí zahustíme nastrouhaným bramborem. Podáváme s kachnou a s bramborovým knedlíkem.
Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.
Komentáře
Doporučené recepty: