Chcete být informováni o receptech od Ládi Hrušky?

Chcete od nás dostávat pravidelně recepty Ládi Hrušky?

Nebudeme Vám posílat žádný spam. Odběr recepty můžete kdykoliv v budoucnu odhlásit.

Shopnito.cz

Pečená hrušková povidla

488_1452338530_Pecena hruskova povidla_newsthumb_610 Pečená hrušková povidla

U nás v rodině mají tradici, babička pekla frgály na každou slavnost a ty jsou s hruškovými povidly nejlepší.

Ingredience

1,5 kg hrušky
2 lžíce jablečný ocet
500 g cukr krupice
1 lžička mletá skořice
4 lžíce rum

Postup přípravy

Hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostky. Kousky hrušek rozložíme do hlubšího pekáčku a podlijeme jablečným octem. Pekáč dáme do trouby předehřáté na 200 °C a necháme péct asi 25 minut.

Potom hrušky rovnoměrně posypeme polovinou cukru a dáme znovu na 15 minut péct. Potom posypeme hrušky druhou polovinou cukru a dáme zase péct na 15 minut. Následně k hruškám přidáme rum a skořici, dobře promícháme a necháme v troubě ještě dalších 5 minut.

Na závěr vše řádně rozmixujeme a plníme do čistých sklenic. Zatáhneme víčka a necháme alespoň 15 minut stát dnem vzhůru. 4. Hrušková povidla mají všestranné využití. Můžeme je použít na mřížkový koláč, valašský frgál, šátečky z listového těsta nebo i jen tak k namazání na chleba.

Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.

Komentáře


Doporučené recepty:

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
Show Buttons
Hide Buttons