Jsou trochu pracnější, ale zato skvělá.
Ingredience
Těsto:
300 g hladká mouka
200 g máslo
100 g cukr moučka
2 žloutky
1 vejce na potření
Ořechová směs:
60 g máslo
120 g cukr moučka
5 lžiček med
80 ml smetana ke šlehání
100 g nesolené arašídy
100 g vlašské ořechy
100 g kandovaná směs
Na dozdobení:
1 bílá čokoládová poleva
Postup přípravy
Z předepsaných surovin zpracujeme na pomoučeném vále těsto (lze použít i linecké v sáčku). Hotové těsto necháme chvíli odpočinout v lednici. Pak z něj vyválíme plát na sílu asi 3 mm a tvořítkem vykrajujeme větší kolečka. Ta pak klademe na vymazaný plech a potřeme rozšlehaným vejcem.
Připravíme si ořechovou směs: do hrnce dáme máslo a na mírném ohni je rozpustíme. Přidáme cukr, med i smetanu a za stálého míchání vše povaříme. Přidáme nadrobno nasekané arašídy, ořechy a kandované ovoce. Ještě chvíli za stálého míchání povaříme. Na každé kolečko naneseme lžičku této ořechové směsi a pak je zvolna pečeme v předehřáté troubě při 170 °C dočervena. Hotová kolečka ozdobíme rozpuštěnou čokoládovou polevou.
Komentáře
Doporučené recepty: