Chcete být informováni o receptech od Ládi Hrušky?

Chcete od nás dostávat pravidelně recepty Ládi Hrušky?

Nebudeme Vám posílat žádný spam. Odběr recepty můžete kdykoliv v budoucnu odhlásit.

Shopnito.cz

Oblíbený moučník Karla Čapka

Oblíbený moučník Karla Čapka

Recept pochází od spisovatelovy kuchařky.

Ingredience

Těsto:
350 g polohrubá mouka
150 g cukr moučka
125 g máslo
3 vejce
1/2 ks kypřící prášek

Náplň:
500 g měkký tvaroh
1 lžíce cukr moučka
špetka soli
50 g rozinky
několik lžic jahodové marmelády

Postup přípravy

Na vále smísíme cukr s moukou, uděláme důlek, vložíme změklé máslo a rozklepneme 1 vejce. Nožem promícháme a vsypeme kypřicí prášek do pečiva. Rukama důkladně propracujeme, dokud nevznikne tužší hladké těsto.

Rozdělíme je na větší a menší část. Vyválíme asi 1 cm silnou placku. Aby se nám při přenášení nepotrhala, můžeme ji vyválet přímo na vymazaném plechu.

Připravíme si tvarohovou náplň: rozmícháme tvaroh s vejcem, cukrem, solí a rozinkami. Hotovu náplň rovnoměrně rozetřeme na placku.

Z menšího kousku těsta si uválíme „šňůry“, které klademe křížem krážem na tvarohovou náplň, čímž utvoříme pravidelnou mřížku. Do některých čtverečků dáme lžící malý kopeček jahodové marmelády.

Povrch důkladně potřeme posledním rozšlehaným vejcem a dáme péct do středně vyhřáté trouby. Pečeme dozlatova asi 20 minut.

Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.

Komentáře

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
Show Buttons
Hide Buttons