Jahody má rád každý. Tento moučník je rychle hotový a nemusí se péct.
Ingredience
100 g dlouhé cukrářské piškoty
400 g lehce rozmačkané jahody
1 vanilkový cukr
250 ml smetana ke šlehání
1 ztužovač šlehačky
200 g mascarpone
1 lžíce cukr moučka
trocha kakaa na posypání
Postup přípravy
Rozkládací dortovou formu o průměru 19 cm vyložíme pečicím papírem a na něj rozložíme v jedné vrstvě piškoty. Jahody smícháme s vanilkovým cukrem a vylijeme je na piškoty.
V míse ušleháme šlehačku se ztužovačem dotuha. V jiné míse utřeme mascarpone s moučkovým cukrem. Mas-carpone lehce promícháme se šlehačkou a vzniklý krém natřeme na jahody.
Hotový dort posypeme kakaem a necháme v lednici několik hodin ztuhnout.
Komentáře
Doporučené recepty: